[UŽIVO] OVRHA NAD DJETETOM

Ovrha koja je digla Split na noge se odgađa: 'Možda vas budemo trebali opet'

27.06.2017 u 08:58

  • +5

Severina daje podršku Nini Kuluz

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Bionic
Reading

Građani su cijelu noć dežurali ispred zgrade Nine Kuluz kojoj bi danas trebalo biti ovršeno dijete na Pujankama ispred koje su formirali živi zid. Drže transparente: Cesare, naše dijete! Čemu služi pravobraniteljica?! Mi smo zid ljubavi…

Susjedi iz zgrade nosili su kolače i kavu građanima. Rano ujutro stigao je jedan autobus iz Zagreba sa prosvjednicama koje nose majice s natpisom 'I ja sam majka'. Riječ je o imenu akcije koja je pokrenuta kao podrška Severini u borbi za skrbništvo nad sinom.

Policija osigurava šire područje.

Policajci su kod zgrade dočekani sa zvižducima. Isprva ih nisu pustili unutra ali kasnije su uz pratnju prosvjednika pušteni na razgovor s obitelji.

11.50 Otac Nine Kuluz kazao je da je dobivena jedna bitka ali da treba dobiti rat. Dodaje da je njegova kćer dobro, no da je dječak u šoku. U 10.30 se trebao pojaviti psiholog no nije došao.

11.45 Prijateljica Nine Kuluz i organizatorica okupljanja nešto prije 12 sati na megafon je rekla kako ima dobre vijesti. 'Odgođena je ovrha ali možda ćemo vas trebati opet', kazala je okupljenima.

11.15 Ispred zgrade sada je više od 500 ljudi. Organizatori su zamolili za red kako bi psiholozi došli u zgradu.

Splitski taksisti oblijepili su automobile s natpisima 'Cesare ostaje'. Sakupili su se na Pujankama i trubili u znak podrške okpljenima.

11.00 Ovrha nad Cesareon zakazana je za 11 sati.

10.00 Pred zgradu Nine Kuluz stigla je i Severina s suprugom. 'Svaka majka je stup obitelji', istaknula je i dodala da Nina Kuluz nije imala financijske prilike kako bi išla na sud u Italiju. 'Ja bih joj htjela pomoći i dati  pola svoje alimentacije', naglasila je.

9.40 Ana Čepić iz PU splitsko-Dalmatinske: Službenici pružaju pomoć kao asistencija sudu i centru za socijalnu skrb. Istaknula je da policija postupa sukladno svojim ovlastima. Što se tiče javnog okupljanja, ono je uredno prijavljeno.

Na pitanje hoće li policija primjenjivati silu, kaže: Policija je tu da osigura javno okupljanje i tu je da se zaštiti javni red i mir.

9.35 Okupljeni su započeli s molitvom.

9.20 Pred zgradom je dvjestotinjak okupljenih. Situacija je mirna, okupljeni pjevaju.

9.00 U zgradu je u pratni policije ušao tim psihologa koji će razgovarati s dječakom i obitelji.

8.30 Odvjetnik Nine Kuluz, Mišo Živaljić i dalje tvrdi da su počinjene greške u postupku i kako je dječak trebao biti saslušan prije odluke o ovrsi.

Tijek događaja pratite na tportalu.

  • +18
Ovrha nad djetetom Nine Kuluz Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX