izašao iz izolacije

[VIDEO] Ostrogovićevu kandidaturu za riječkog gradonačelnika poduprli Butković i Cappelli

24.04.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Kandidaturu HDZ-ova Josipa Ostrogovića za gradonačelnika Grada Rijeke poduprli su u subotu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i saborski zastupnik i kandidat HDZ-a za župana Primorsko – goranske županije Gari Cappelli.

Josip Ostrogović je posljednjih deset dana bio u izolaciji zbog pozitivnog rezultata na koronavirus, a nakon oporavka vratio se u predizbornu utrku.

Ostrogović je rekao kako je prvi korak ulazak u drugi krug, da se tada karte ponovno miješaju te da je uvjeren u pobjedu.

"Kada budem gradonačelnik Rijeke niti jedno dijete neće ostati neupisano u gradske vrtiće, a uvest ćemo dvosmjenski rad vrtića te ćemo uz pomoć resornog ministarstva i europskih fondova izgraditi autobusni kolodvor u Rijeci," rekao je.

Naveo je i da će na najatraktivnijem gradskom zemljištu, na području dječje bolnice na Kantridi, kada se ta bolnica preseli u novu zgradu, biti napravljen dom za starije i nemoćne osobe i vrtić.

Ministar Butković je rekao da se u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci sada rade velike stvari, ne samo u predizborno vrijeme, nego tijekom pet posljednjih godina.

"Gdje god dođem u Hrvatskoj, svi se zapravo dive svemu što se danas događa u Rijeci i županiji," rekao je i naglasio da je to sve zasluga Vlade, ministarstava i državnih tvrtaka, jer su svi veliki projekti u Rijeci rezultat rada Vlade, kao i svih koji su preuzeli odgovornost i čija je dužnost ravnomjerni razvoj Hrvatske.

Na pitanje hoće li eventualni neuspjeh, primjerice ako Ostrogović ne uđe u drugi krug, to biti i njegov osobni neuspjeh, hoće li možda podnijeti ostavku, Butković je rekao da će vidjeti rezultate. "Optimistični smo, vjerujemo u ulazak u drugi krug i u Rijeci i županiji, ne razmišljamo o podbačajima," odgovorio je.

Rijeka: HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Josip Ostrogović održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić/Pixsell

Na pitanje o jučerašnjem napadu na volonterku Mosta u Zagrebu, Butković je rekao da nije čuo za to, ali da osuđuje svaki takav čin, da nije dobro da se danas u Hrvatskoj bilo koga napada.

Cappelli, koji je kandidat HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije, je rekao da je je njegov tim novi, bolji i brži, kvalitetniji od drugih.

"Smatram da se iz mojih rezultata i svega što sam učinio u životu vidi da sam sve činio kvalitetno, odluke su se donosile brzo i u najtežim uvjetima, i u ministarstvu i u Malom Lošinju", rekao je Capelli.

Cappelli je je naveo da je njegov tim, u kojemu su kandidati za njegove zamjenike Denis Vukorepa i Sanja Beljan Brkić, puno napravio za županiju i kako je to vidljivo te da će tako nastaviti i ne boje se preuzeti odgovornost.