PRANIĆ U SINJU

Koalicija ZA: Loša prometna povezanost u Splitsko-dalmatinskoj županiji, autostopiranje dovodi do tragedija

24.04.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Kandidat za župana Splitsko-dalmatinskog Ante Pranić danas je na sinjskoj Pijaci govorio o problemu neujednačene i loše prometne povezanosti u županiji i široj okolici Sinja te kao prioritet naveo plansko uspostavljanje županijske mreže javnog prijevoza.

Rekao je kao županija mora preuzeti odgovornost i za problem autostopiranja koje dovodi do tragedija te je obećao da će to napraviti oni iz koalicije ZA kada preuzmu vlast.

Pranićeva zamjenica Daša Dragnić drži da županija treba indentificirati potencijale i djelovati u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. "Svemu tome treba pristupati uz principe transparentnosti i uključivosti, kako struke, tako i svih zainteresiranih dionika. Vrijeme je da zajedno napravimo promjene i da omogućimo puni razvoj gospodarskih, prirodnih, društvenih i ljudskih potencijala koje Splitsko-dalmatinska županija ima", poručila je Dragnić.

Branka Murat naglasila je vrijednost i potencijal poljoprivrede kao temelj razvoja ruralnih krajeva. Tvrdi da su Sinjsko polje, rijeka Cetina te šumska i brdska područja ogroman proizvodni potencijal koji je sramotno zanemaren a do toga su doveli usitnjenost posjeda, rasparceliranost, neriješeni imovinsko pravni odnosi, infrastrukturni problemi i nemogućnost plasiranja proizvoda.