prelila se čaša

Osječki HDZ u ofenzivi; žele smijeniti čelnika Gradskog vijeća jer savjetuje Miroslava Škoru u kampanji

05.11.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Aktualni predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega jedan je od savjetnika predsjedničke kampanje Miroslava Škore, kojemu je bio i mentor na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Našao se zbog toga na udaru osječkog HDZ-a, a koji je pokrenuo akciju njegove smjene

'I do mene su došle kuloarske priče kako je jedan od razloga zbog kojih me HDZ želi smijeniti to što savjetodavno pomažem svome prijatelju Miroslavu Škori i da će to biti učinjeno, između ostalih, preko kolega Dragana Vulina i Karla Šatvara, koji su već dvije i pol godine dio vladajuće većine. Službeno o tome sa mnom nitko nije razgovarao i ja svoj posao radim odgovorno i pošteno. Iskreno, ako se to dogodi, ne znam što će HDZ time dobiti, osim opstruiranja rada legalno izabranog gradonačelnika Vrkića', rekao je za Jutarnji list Željko Požega.

Šef izborne kampanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i osječko-baranjski župan Ivan Anušić kratko je komentirao kako se za takve informacije mora pitati predsjednika osječkog HDZ-a Ivana Radića.

'Ono što sigurno znam jest to da bi tako nešto bilo besmisleno dovoditi u vezu s predsjedničkom kampanjom, kao i s odnosom Požege i Škore. S druge strane, činjenica je da Grad vrlo inertno funkcionira i da propada projekt za projektom', odgovorio je Anušić dok je Ivan Radić rekao kako Grad Osijek 'već dvije godine ne funkcionira kako bi mogao i trebao' te da je to posebno izraženo unazad pola godine, otkako se gradonačelnik razbolio.

'Iz HDZ-a su mi najavili da planiraju rušiti Požegu, čak su spominjali želju da idu sa mnom u kohabitaciju, no meni je to neprihvatljivo jer bi značilo da napuštam jednog partnera i idem s drugim. Od prvoga dana sam rekao da neću izdati one na čijoj sam platformi izabran i ostajem pri tome. Neću se u to petljati, a oni ako imaju većinu, neka rade što hoće', rekao je Ivan Vrkić za Jutarnji list.