veliki petak

Osječanima gradonačelnik Radić u Tvrđi podijelio 2000 porcija fiša

07.04.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i njegovi najbliži suradnici, pročelnici odjela gradske uprave i direktori gradskih tvrtaka na Veliki petak su se družli s građanima i podijelili više od dvije tisuće porcija fiš-paprikaša

Točno u podne na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi građane je dočekalo više od dvije tisuće porcija tog specijaliteta koji se tradicionalno na Veliku petak priprema u tom dijelu Hrvatske.

Fiš su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, čiji je predsjednik Davor Tomić rekao da je potrošeno oko 500 kilograma ribe, uglavnom šarana, 10 kilograma paprike, slatke i ljute, te 70 kilograma luka i ostalih dodataka u njegovoj pripremi.

"Kao i obično, za ovakve prilike koristimo kotlove od 70 litara, a ovoga puta smo fiš pripremali u 10 takvih kotlova", rekao je Tomić i dodao da primjedaba nije bilo i da su sve porcije podijeljene vrlo brzo.

Gradonačelnik Radić podsjetio da se moramo brinuti o svojim bližnjim i o onima kojima je to potrebno.

  • +21
Osječanima podijeljeno 2000 porcija fiša na Veliki petak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

"Želimo da se svi skupa podružimo i uživamo u Velikom petku uz dvije tisuće porcija fiša", rekao je, ističući da Grad Osijek ni ovog Uskrsa nije zaboravio svoje umirovljenike, socijalno potrebite osobe i beskućnike, za koje je iz proračuna za uskrsnice osigurano 200 tisuća eura.

Radić je na kraju svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.