DERBI U GRADSKOM VRTU

Osječani bliži pobjedi, no Hajduk je zadržao 0:0

24.11.2012 u 16:56

Bionic
Reading

Osijek je ostavio malo bolji dojam od Hajduka u derbiju 17. kola MAXtv Prve lige, no gledatelji su ipak ostali zakinuti za golove

Osijek i Hajduk odigrali su u Gradskom vrtu derbi 17. kola MAXtv Prve lige, no iako su obje momčadi stvorile nekoliko dobrih prilika, mreže se ipak nisu tresle. To je ipak malo razočaravajuće, jer ta dva suparnika u pravilu zabijaju dosta golova u međusobnim susretima.

Osijek je ostavio malo bolji dojam, imao je više loptu u posjedu, stvorio nekoliko dobrih prilika nakon 'slobodnjaka', no njegovi napadači nisu se iskazali. S druge strane, Splićani nisu odigrali na razini svog renomea, napadači su bili dosta odsječeni od veznog reda, a nesumnjivo je taktiku Miše Krstičevića poremetila ozljeda Mirka Oremuša već u 19. minuti.

Bila je to i utakmica u kojoj smo vidjeli dvoboj dvojice izvođača slobodnih udaraca. S obzirom da su obje ekipe svoje najbolje prilike stvorile upravo nakon 'slobodnjaka', valja istaknuti učinak Franka Andrijaševića i Vedrana Jugovića. Osječki nogometaš u tom je smislu bio ipak malo uspješniji.

Na kraju naglasimo kako je Hajduk i četvrtu utakmicu za redom uspio sačuvati svoju mrežu, no i drugi susret uzastopce njegovi napadači nisu uspjeli poentirati.