SUKOB INTERESA

Orešković: Karamarko danas predao dokumentaciju, ali...

30.05.2016 u 17:27

Bionic
Reading

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković potvrdila je da je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko danas podnio svu potrebnu dokumentaciju i očitovanje u slučaju poslovanja Drimije i Peritus savjetovanja, doznala je Nova TV, a za N1 je Orešković dodatno pojasnila situaciju s dokumentacijom kojom su Karamarkovi 'zatrpali' Povjerenstvo

'Mogu potvrditi da je Tomislav Karamarko podnio pisano očitovanje te da je od strane T.D. Drimia Karamarkove supruge Ane Karamarko zaprimljena vrlo opsežna dokumentacija', rekla je Orešković Novoj TV, a prenosi dnevnik.hr

Na pitanje tko nije dostavio dokumentaciju, rekla je da je još uvijek očekuju od Peritus savjetovanja MOL-ova konzultanta Joze Petrovića 'te time predmet i dalje nije spreman za raspravljanje na javnoj sjednici'.

Činjenica da se radi o opsežnoj dokumentaciji koju su dostavili Karamarkovi, nije neuobičajna, objasnila je Orešković za N1 televiziju: 'Povjerenstvo je puno toga i tražilo, dokumentaciju koja svjedoči o tome što je zapravo bio pravi sadržaj poslovnog odnosa dviju tvrtki kao i dokaze da su usluge u ugovorima uistinu i izvršene. Radi se o razdoblju od 2012. do 2015. i moglo se očekivati da će dokumentacija biti opsežnija'.

Karamarko nije trebao predati dokumentaciju jer nije vlasnik tvrtke i od njega se tražilo samo pismeno očitovanje, no s obzirom na to da je riječ o velikoj količini dokumenata - postavlja se pitanje hoće li Povjerenstvo moći donijeti odluku prije 18. lipnja do kada je rok za glasanje opoziva Karamarku u Saboru.

Orešković smatra da hoće, naime, kako je kazala 1 televiziji: 'Što se tiče samog Povjerenstva, to nije prvi slučaj s opsežnom dokumentacijom. Postoji određeno iskustvo i metodologija. Ako i drugo što smo zatražili dobijemo na vrijeme, sama dokumentacija Drimije ne bi bila razlog za odugovlačenje donošenja odluke'.