povlašteni ministar?

Oporba oplela po Fuchsu; Bauk: Ako želi preko reda, neka plati privatno

18.07.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Oporbeni zastupnici osudili su u utorak pregled ministra obrazovanja Radovana Fuchsa u bolnici preko reda, smatrajući da ne bi trebao imati veća prava od drugih pacijenata te da je zlorabio politički i društveni status, dok iz HDZ-a poručuju kako očekuju da se ministar o tome očituje

Svaki političar i javna osoba kada dođu u bolnicu, u sustav javnog zdravstva, ne bi trebali i ne smiju imati veća prava od drugih korisnika javnozdravstvenih usluga koji u tom trenutku traže tu uslugu, ocijenio je Arsen Bauk (SDP).

„Ako želi preko reda, ima privatno zdravstvo i neka plati”, poručio je.

Bauk je kazao da je ove godine sam, nažalost, bio korisnik usluga zdravstvenog sustava i nije imao osjećaj da je dobio bilo što preko reda i bio je zadovoljan uslugom.

  • +3
Radovan Fuchs Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

„Ne znam zašto i ministar nije tako, pri čemu se referiram na ono što piše u medijima da ga je u bolnici dočekao i zaštitar. Dakle, pretpostavljam da u tom slučaju nije kao običan građanin došao u čekaonicu, prijavio se na trijažu i čekao svoj red”, rekao je.

Dalija Orešković (Centar) ustvrdila je da je Fuchs na neki način koristio svoj utjecaj , politički i društveni status da ostvari nešto preko reda, a da je HDZ preventivnim antikorupcijskim tijelima koja bi se trebala baviti takvim problemima srezao ovlasti pa takve stvari prolaze ispod radar.

„To je normalno za njih, sjetite se cijepljenja preko reda, ne čudimo se više ničemu”, komentirao je Stipo Mlinarić (DP) postupak ministra Fuchsa. I Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) smatra da je to „modus operandi” HDZ, ništa novo, način na koji vode državu. Damir Habijan (HDZ) kazao je da očekuje da se ministar Fuchs o tome očituje tokom dana i kaže što je bilo.

"Ja nisam njegov odvjetnik da objašnjavam što i kako je bilo i očekujem da se ministra Fuchs o tome izjasni", izjavio je.