ŠTO IM JE ZAJEDNIČKO?

Opačićka i Markićka imaju istu obitelj

29.11.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Surfanjem po internetu, stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih te stranicama udruge U ime obitelji, primijetili smo jednu sitnu i zanimljivu sličnost. Kada je u pitanju obitelj, dvije svjetonazorski udaljene organizacije ipak imaju istu sliku obitelji...

Kada se u google upiše pojam 'family' (u prijevodu 'obitelj'), među prvim fotografijama pojavljuje se fotografija koju na svojim stranicama ima Ministarstvo socijalne politike i mladih i udruga U ime obitelji. Nemamo informaciju je li fotografija samo 'skinuta' s weba ili su plaćena autorska prava, no zanimljivo je da su se dvije svjetonazorski suprotne organizacije odlučile baš za istu sliku obitelji.

Naslovna fotografija ovog članka primjer je s web stranice 'U ime obitelji', udruge koja je pokrenula inicijativu za referendum o braku koji će se održati u nedjelju. Tim referendumom udruga želi Ustavom definirati brak kao zajednicu muškarca i žene, premda je ta definicija već u Obiteljskom zakonu. Za tu inicijativu skupili su 740 tisuća potpisa, a tko ih je sve financirao u bogatoj kampanji, nije objavljeno.

Ministarstvo socijalne politike i mladih, ministrica i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, već su se izjasnili da su protiv takve isključive definicije braka u Ustavu. Ministarstvo socijalne politike i mladih spomenutu fotografiju na službenoj internet stranici ima od travnja 2012, a kako doznajemo foto-agenciji su platili pravo na korištenje iste. Na stranici Ministarstva jedna rubrika nosi naslovnu fotografiju koja je ista kao i fotografija na naslovnici U ime obitelji:

Rubrike na stranici Ministarstva (fotografija dolje desno)