OZLIJEĐENI POLICAJCI

Ogromno drvo zdrobilo policijski automobil usred Splita

16.06.2016 u 14:50

  • +12

Drvo usred Splita palo na policijski auto

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Bionic
Reading

Točno u podne, nasred najfrekventnijeg splitskog križanja, više od stotinu godina staro stablo srušilo se na cestu i zdrobilo policijski automobil u vožnji, u kojemu su se u tom trenutku nalazila nalazila trojica policajaca.

Pukom srećom prošli su bez težih ozljeda, a izbjegnuta je dodatna tragedija jer je padajuća topola promašila ostale automobile u križanju. Jedan motorist utekao je doslovno za pola metra. Uzrok bizarnoj nesreći po svemu sudeći je olujno jugo koje puše u Splitu, ali i slabo održavanje javnog zelenila. Palo stablo po svemu sudeći bilo je bolesno, a posljednjih godina vidljivo se nagnulo nad prometnicu.

'Živi užas, bilo je nadrealno za gledati', prepričao je za tportal očevidac Mirko Jajčević, koji je prvi priskočio trojici policajaca i izveo ih iz automobila. Bili su u vidljivom šoku i pružena im je liječnička pomoć.

RTL Autor: RTL

U obližnjem popularnom kafiću 'Krom' deseci ljudi promatrali su nesvakidašnju akciju uklanjanja trupaca s ulica, vatrogascima i servisnim službama trebalo je otprilike pola sata da omoguće kakvo-takvo odvijanje prometa. Kompletan dio grada, treba li reći, bio je u potpunom kolapsu.