ZBOG NAGLOG RASTA POSJETA

Od travnja dramatično poskupljuje ulaznica za Plitvice, evo i cijena

27.03.2018 u 13:52

Bionic
Reading

Plitvička jezera već su neko vrijeme pod povećalom UNESCO-a zbog naglog rasta broja posjetitelja, a tom se problemu nastoji doskočiti višim cijenama ulaznica

Već se nekoliko mjeseci špekulira o poskupljenju ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera. Najavio ga je još bivši ravnatelj parka Anđelko Novosel, da bi ga nakon dodatnih analiza potvrdio novi ravnatelj Tomislav Kovačević.

Kako prenosi Večernji list, od travnja ulaznica za odrasle poskupljuje s dosadašnjih 110 na 150 kuna, a ta će cijena za posjetitelje vrijediti do kraja lipnja, pa ponovno kroz cijeli rujan i listopad. Od studenog pa do travnja cijena ostaje ista, a ulaznica će, dakako, najskuplja biti tijekom srpnja i kolovoza, kada će umjesto dosadašnjih 180 kuna posjetitelji koji dođu do 16 sati plaćati čak 250 kuna.

A odlukom novog ravnatelja Tomislava Kovačevića uvodi se i novost što će se posebno svidjeti onima koji preferiraju kasne popodnevne sate.

'Novost u cjeniku za 2018. su dvije vrste cijena: do 16 sati i nakon 16 sati, kako bi se što više rasteretio park u vrijeme najvećeg posjeta. Smatramo da nitko neće biti oštećen jer je danje svjetlo do gotovo 21 sat', priopćili su iz Nacionalnog parka za Večernji list.

  • +6
Nacionalni park Plitvička jezera Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Tako će posjetitelji koji dođu nakon 16 sati za kartu morati izdvojiti svega 150 kuna, što je čak jeftinije nego lanjske godine u špici sezone.

Premda se govorilo da bi zbog prekomjernog broja posjeta Plitvice mogle biti izbrisane s UNESCO-ova popisa, ove godine nema novih upozorenja.

Novi cjenik Nacionalnog parka Plitvička jezera možete pronaći ovdje.