ubrzavanje dinamike

Novi ministar Paladina o obnovi Zagreba i Petrinje: Uskoro ćemo imati stotinu otvorenih gradilišta

20.03.2022 u 19:59

Bionic
Reading

U subotu je srušen simbola zagrebačkog potresa u Petrinjskoj ulici, ali u nedjelju se novi ministar graditeljstva Ivan Paladina u Petrinji se sastao sa Stožerom za obnovu i to na inicijativu građanske inicijative Petrinjsko proljeće

Ministar Paladina je u razgovoru za RTL Danas kazao da su informirali inicijativu Petrinjsko proljeće o svim trenutnim aktivnostima. 'Raspravili smo određena konkretna pitanja i raspravili konkretna rješenja', dodao je.

Na upit ima li kakav konkretan datum kada će se baš početi s izgradnjom, je li to do kraja 3. mjeseca ministar je kazao da su to govorili i prošli tjedan konkretno. 'Deseci gradilišta su otvoreni', navodi.

Govorili su, kaže, i o broju ugovorenih zamjenskih kuća, o broju obavljenih nekonstrukcijskih obnova, a te će se brojke samo povećavati. Vjerujem da ćemo uskoro na području Sisačko-moslavačke županije imati stotine otvorenih gradilišta.

A što je sa Zagrebom? Kad ćemo u Zagrebu konačno vidjeti prvu kuću koja će biti obnovljena.

'Pa evo, mislim da je dovoljno za danas. Kao što ste vidjeli mislim da jučerašnje rušenje tog jednog simbola možemo vidjeti kao simbol ubrzanja događanja i otvaranja gradilišta u Zagrebu i vjerujem da ćete u sljedećim mjesecima to vidjeti na terenu', rekao je ministar.

Je li to onda obećanje Zagrepčanima jer oni su već umorni, stalno se pomiču rokovi?

Hvala... - kazao je kratko Paladino i otišao prije nego što je odgovorio na pitanje RTL-a.