zajednički nastup

Nova koalicija na pomolu? Vanđelić za premijera, Jelić za predsjednika

05.04.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Šibensko-kninski župan Marko Jelić i bivši šef Fond za obnovu te predsjednik udruge ZRIN Damir Vanđelić ozbiljno razmišljaju o predizbornoj koaliciji i zajedničkom nastupu na izborima, piše u srijedu Večernji list

Kako dnevnik neslužbeno doznaje Jelić i Vanđelić nedavno su obavili prvi ozbiljni krug pregovora na kojima se nije razgovaralo samo o tome da li izaći skupa na parlamentarne izbore već u kakvoj kombinaciji izaći skupa na sve izbore koji slijede "superizborne" 2024. godine. A što znači da bi, sklope li Jelić i Vanđelić doista dogovor o savezu zajedno izašli i na izbore za EU parlament koji su, bude li sve "po planu", prvi na redu iduće godine u svibnju, a potom i na parlamentarne, a u konačnici i na predsjedničke izbore.

Pa se već, doznaje dnevnik, razgovaralo i kako bi u tom slučaju Vanđelić bio njihov kandidat za premijera obzirom na svoje veliko menadžersko iskustvo, dok bi se Jelić počeo ozbiljno pripremati za pokušaj osvajanja Pantovčaka što je uloga u koju se, za sada, baš nitko s političke scene ne gura.

  • +6
Damir Vanđelić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Da bi Marko Jelić i Damir Vanđelić mogli zajedno na izbore šuška se već neko vrijeme i nije neobično obzirom da obojica ciljaju na centrističko biračko tijelo i obzirom da obojica računaju na one neodlučne koji nisu zadovoljni trenutnom političkom ponudom, a kojih je prema istraživanjima gotovo 20 posto, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.