sjednica u dva dijela

Grmoja: Antikorupcijsko vijeće u utorak saslušava Vanđelića i Mikuša

07.11.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Na sjednici Antikorupcijskog vijeća posvećenoj aferi u Ini u utorak će biti saslušani Damir Vanđelić, bivši predsjednik Nadzornog odbora Ine i Božo Mikuš, bivši predstavnik radnika u Nadzornom odboru Ine, najavio je u ponedjeljak predsjednik Vijeća Nikola Grmoja (Most)

Na treću sjednicu Vijeća pozvani su članovi Nadzornog odbora Ine, a dosad su dolazak potvrdile minimalno četiri osobe pa će se sjednica podijeliti na dva dijela, u utorak će se saslušati Vanđelić i Mikuš, a idućeg tjedna ostali, rekao je Grmoja Hini.

Drugi dio sjednice održat će se idućeg tjedna u ponedjeljak kada bi se trebalo saslušati Sinišu Petrovića i Davora Šterna, bivše predsjednike NO-a Ine koji su izrazili spremnost da dođu, s tim da se još čeka odgovor i od bivšeg člana NO-a Luke Burilovića, dodao je.

„Unatoč naporima vladajućih da saslušanja prikažu kako protuzakonita i da ih se diskreditira veseli me što veći broj osoba želi doći na saslušanje i govoriti o Ini”, poručio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

Na prethodne dvije sjednice Vijeća svjedočili su bivši predsjednik Uprave Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević i bivši član Uprave Ine Davor Mayer.

Poziv na novu sjednicu Antikorupcijskog vijeća opet je upućen premijeru Andreju Plenkoviću, bivšem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću i sadašnjem ministru Davoru Filipoviću, no oni su ranije najavili da se neće odazvati.