HUBERTUS HEIL

Njemački ministar rada susreo se u Indiji s njegovateljima koji stižu u Njemačku

20.07.2023 u 19:47

Bionic
Reading

Njemački ministar rada Hubertus Heil obišao je, tijekom boravka u Indiji, njegovateljice i njegovatelje koji se pripremaju za odlazak na rad u Njemačku, priopćeno je u četvrtak

'Oduševljen sam činjenicom da toliki mladi njegovatelji i njegovateljice žele doći na rad u Njemačku', rekao je ministar rada Hubertus Heil (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) prilikom boravka na jugu Indije.

On se u gradu Thiruvananthapuramu susreo s grupom mladih koji pohađaju školu za njegovatelje i koji planiraju odlazak u Njemačku. Heil je rekao kako je oduševljen činjenicom da ovi mladi gaje 'realističnu sliku o Njemačkoj'.

'Oni znaju koje su prednosti života u Njemačkoj, ali i napornije strane', rekao je Heil. Tijekom razgovora polaznici škole za njegovatelje su njemačkog ministra zamolili može li sniziti razinu poznavanja njemačkog jezika, potrebnog za stjecanje radne dozvole. Heil je rekao kako je jezik važan pri obavljanju posla, ali i pri integraciji.

Polaznice škole za njegovateljice dio su državnog programa pod nazivom 'Triple Win', kojim Njemačka pokušava pridobiti njegovatelje iz Indije, ali i drugih zemalja izvan Europske unije poput Indonezije i Bosne i Hercegovine.

Zanimanje njegovatelja u Njemačkoj je identično sa zanimanjem medicinske sestre, pri čemu njegovatelji/njegovateljice u njemački medicinskim i ustanovama za starije i nemoćne obavljaju jednostavnije poslove njege pacijenata i pripreme za medicinske tretmane.

U isto vrijeme u Indiji boravi i njemački ministar gospodarstva Robert Habeck. Oba ministra će sudjelovati na konferencijama koje se u sklopu predsjedanja Indije grupom G20 odvijaju u ovoj zemlji.