TRI MUŠKETIRA OPET JAŠU

'Nismo mi tenori nego baritoni!'

Vladimir Šeks,  Andrija Hebrang,Branko Bačić

Vladimir Šeks, Andrija Hebrang,Branko Bačić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Josipović se malo zanio u ulozi skladatelja pa nije vidio da mi nismo tenori nego baritoni i da nećemo pjevati ono što on napiše', rekao je Ivo Bačić na današnjoj presici HDZ-a

Vodeći HDZ-ovci Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Ivan Jarnjak i Branko Bačić žestoko su danas reagirali na kritike predsjednika Ive Josipovića na njihov račun. Josipović ih je nazvao trima tenorima i tvrdio da HDZ pritišće HOK. Josipović je također spočitnuo Ivanu Jarnjaku sudjelovanje na komemoraciji u Bleiburgu kao izaslanika Sabora.

'Nas tri smo zastupnici u Saboru i imamo svoje odgovornosti. Josipović nema ustavno pravo i nije u skladu s njegovim ovlastima da raspravlja o radu i političkom djelovanju Sabora i političkih čelnika', poručio je Vladimir Šeks šefu države.

Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL


'Tiha revizija Ustava'

HDZ-ovci su optužili predsjednika da provodi 'tihu reviziju Ustava', uzimajući si ustavne ovlasti koje mu ne pripadaju. Kažu da bi u svakoj razvijenoj parlamentarnoj demokraciji takvo ponašanje bilo skandal. Hebrang ga je pak prozvao zbog neravnopravnog tretmana političkih stranaka.

'On nijednom nije kritizirao niti komentirao presice SDP-a', rekao je Hebrang i istaknuo da Ivo Josipović ne zna gdje je mjesto predsjednika.

'Obećao je novu pravednost, a zastupa staru, koja je vrijedila od 1945. do 1990. i kojoj je i pripadao', izjavio je predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang. HDZ-ovci tvrde da njihova presica u petak nije utjecala na odluke Odvjetničke komore i da su htjeli ukazati da Nobilo pritišće javnost želeći u aferu s TLM-om uvući Jadranku Kosor. 

'Mesić nam je bio bolji'

Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Šeks smatra da su za Josipovićevo ponašanje zaslužni njegovi savjetnici, a očito je da je HDZ-ovcima draži bivši predsjednik Stipe Mesić nego sadašnji Josipović.
'Rijetke su kod Mesića bile situacije da kritizira rad Sabora i komentira zastupnike na temelju njihove stranačke pripadnosti', rekao je Šeks. Podsjetio je da je među Josipovićevim ovlastima i briga za usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti, što stalnim sukobima sa Saborom i Vladom Josipović krši.

Bačić je ustvrdio kako nije prvi put da se Josipović miješa u sudske ovlasti, podsjetivši da je dan prije svjedočenja na sudu general Jozo Miličević bio kod šefa države. HDZ-ovci tvrde da slučaj TLM – HEP ne podliježe kriminalnoj odgovornosti nego političkoj, a Hebrang ističe da su rezultati privatizacije TLM-a odlični. 'Svako miješanje sudske u izvršnu vlast nadilazi granice demokracije i prelazi u totalitarizam', naglasio je Hebrang.

HDZ-ovci tvrde da njihova presica u petak nije utjecala na odluke Odvjetničke komore i da su htjeli ukazati da Nobilo pritišće javnost želeći u aferu s TLM-om uvući Jadranku Kosor

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi