VLADA POTVRDILA

Nema preživjelih u padu zrakoplova u Pakistanu

28.07.2010 u 14:28

Bionic
Reading

U padu aviona koji se jutros srušio u Pakistanu nema preživjelih, objavila je pakistanska vlada, prenosi BBC

Poginulo je svih 152 putnika i članova posade u zrakoplovu privatne tvrtke Airblue, na letu iz Karachija za Islamabad, kazao je vladin dužnosnik Imitiaz Elahi, priznavši tako da su ranija izvješća o preživjelima bila netočna.

Zasad se još ne zna što je uzrokovalo pad zrakoplova Airbus A-321, koji je taman trebao sletjeti u zračnu luku u Islamabadu kad je izgubio kontakt s kontrolnim tornjem, a srušio se u brdima Margala u blizini Islamabada, kazali su tamošnji dužnosnici.

Vjeruju da je kontakt izgubljen nekoliko minuta prije pada, a mnogi kritičari upozoravaju da je pakistanska zrakoplovna industrija procvjetala posljednjih godina, ali nauštrb toga da se nije uvijek poštivalo sigurnosne standarde.

Posljednjih dana vrijeme nad Islamabadom izrazito je oblačno i kišovito, a od jutra je područje na koje je avion pao obavijeno maglom, pada i kiša pa je sve otežavalo potragu.

Iz tvrtke Airblue, koja je među najcjenjenijim pakistanskim zračnim tvrtkama, izrazili su žaljenje zbog nesreće i pozdravili pokretanje detaljne istrage.

Bin Yamin, zamjenik šefa policije u Islamabadu rekao je da je 149 tijela već prevezeno u bolnicu.

'Napravili smo živi lanac i prenijeli tijela u vrećama do mjesta s kojeg smo ih mogli na konjima transportirati do najbliže ceste', rekao je Yamin novinarima na mjestu nesreće.

'Ovdje može sletjeti samo malen helikopter. Budemo li ih prebacivali zrakom, trebat će nam dva-tri dana', objasnio je.

Mnoga su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Televizija Geo prenijela je riječi glasnogovornika američkoga veleposlanstva u Islamabadu koji kaže da je u avionu bilo dvoje američkih državljana.