nakon marića i kuščevića

Rekonstrukcija Vlade: Tko još od ministara odlazi?

16.07.2019 u 06:11

Bionic
Reading

Goran Marić podnio je jučer ostavku na dužnost ministra državne imovine i aktivirao zastupnički mandat u Saboru. Na to su ga, kako je rekao, ponukali orkestrirani medijski napadi i pritisak pod kojim se nalazio od samog početka ministarskog mandata

Rekonstrukcija Vlade koju je najavio premijer Andrej Plenković, zbog čega su se mnogi ministri počeli osjećati nesigurno, počela se tako događati sama od sebe.

  • +4
Goran Marić u Novom Vinodolskom podnio neopozivu ostavku Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Rekonstrukcija bi se, piše Večernji list, ipak mogla svesti na odlazak ministara koji su sami podnijeli ostavke – Lovru Kuščevića i Gorana Marića, zamjenu za Mariju Pejčinović Burić koja odlazi za glavnu tajnicu Vijeća Europe te eventualno još smjenu ministrice EU fondova Gabrijele Žalac i možda ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Plenković, čuje se u HDZ-u, neće imati snage smijeniti i Tomislava Tolušića, ministra i potpredsjednika Vlade te potpredsjednika HDZ-a. I Josip Đakić, saborski zastupnik i šef Virovitičko-podravskog HDZ-a, za Večernji list rekao kako je uvjeren da premijer neće predložiti Tolušićevu smjenu.