prognoza vremena

Nedjelju će obilježiti kiša i južina, a nestabilno vrijeme će se nastaviti i početkom idućeg tjedna

08.09.2019 u 07:57

Bionic
Reading

Zbog kruženja vlažnog zraka u sklopu ciklone te zbog blizine ovog frontalnog sustava uz promjenljivu naoblaku kiše može, ali i ne mora biti, gotovo posvuda u Hrvatskoj.

Nedjelju će donijeti povremenu kišu u većinu krajeva, posebice potkraj dana i u noći na ponedjeljak. Na moru će uz to ponegdje puhati jako jugo.

U Slavoniji i Baranji promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice s maglom. Ponegdje tijekom dana može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom za koje je vjerojatnost najveća potkraj dana i u noći na ponedjeljak, javlja HRT.

U središnjim predjelima više oblaka nego na istoku, također ponegdje s kišom, glavnina koje se očekuje kasno poslijepodne i navečer kada će mjestimice biti i grmljavine. U gorju i na sjevernom Jadranu kiše će biti više nego drugdje, mjestimice i obilnije, pri čemu može biti nevera i pijavica na moru. Puhat će pritom jugo koje će potkraj dana okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar, na udare i jak.

Na srednjem Jadranu također jugo, mjestimice i jako, uz umjereno valovito te valovito more. Tijekom nedjelje izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a bit će i kiše, odnosno lokalnih neverina uz moguću veću količinu oborina mjestimice na sjeveru Dalmacije.

Prema jugu će isto biti pljuskova, ali vjerojatno manje čestih nego drugdje na moru. I tu će puhati jugo, umjereno, većinom na otvorenome i jako.

  • +14
Kišovito vrijeme zahvatilo Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Kiša još uglavnom u prvome dijelu ponedjeljka, zatim razvedravanje te će u utorak biti suho uz dosta sunca, ali ujutro mjestimice s maglom. Prema kraju utorka novo jače naoblačenje koje će donijeti mjestimičnu kišu u srijedu. Malo će zatopliti. I na Jadranu prekosutra prijepodne kiša, ponegdje i neverini, uz mjestimice na udare jak zapadni i sjeverozapadni vjetar. Zatim sunčanije, no uz jugo u utorak opet više oblaka te u srijedu, kada će jugo jačati, ponegdje kiša i grmljavina, poglavito na sjevernom dijelu Jadrana.