ĐAPIĆ DEMANTIRA

'Ne želim se vratiti na čelno mjesto HSP-a'

05.03.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Anto Đapić, počasni predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) odbacio je danas medijska nagađanja da se želi vratiti na čelno mjesto HSP-a, ocijenivši te tvrdnje još jednim pokušajem destabilizacije stranke u trenucima kada ona bilježi sve snažniji oporavak

Istaknuvši kako podupire sadašnjeg predsjednika HSP-a, Đapić je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je dosadašnjim radom već pokazao da nije željan funkcija, a da kao počasni predsjednik djeluje onoliko koliko je to u stranačkom interesu.

Izrazio je uvjerenje kako može pomoći stranci na predstojećim izborima, osobito u borbi s HDZ-om i "razgolićavanjem svih njihovih podmetanja, udara i pokušaja uništavanja HSP-a kao jedine autentične stranke desnice danas u Hrvatskoj".

Ocijenio je nekorektnima izjave Andrije Hebranga o upitnosti državotvornosti HSP-a, ustvrdivši da je HDZ posljednji koji može dijeliti takve lekcije, s obzirom da je HDZ uveo 'model privatizacije koji je uništio hrvatsko gospodarstvo, sustav korupcije koji je opljačkao Hrvatsku i vanjsku politiku koja ju je pretvorila u slugansku državu' te 'izdao sve nacionalne hrvatske interese, pretvorio Domovinski u građanski rat i odrekao se svega dobroga što je stvarano u ratu'.

Đapić je rekao kako je HDZ u proteklih osam godina na nezakonit i nelegalan način uništavao hrvatsku desnicu na čelu s HSP-om, najavivši da neće odustati od rasvijetljavanje korupcije kojom je ta stranka zlorabila svoj položaj, kupivši ljude s liste HSP-a i medije.

Ustvrdio je kako se oslobađanjem Tihomira Purde ne završava priča o hrvatskim braniteljima jer ih je više od 300 još uvijek u zatvorima. I uhićenje bosanskog generala Jovana Divjaka, nastavak je srbijanske politike koja se dovodi u superiornu poziciju u odnosu na Hrvatsku i BiH, a što je posljedica, smatra Đapić, podjednako krive i loše politike predsjednika Josipovića i vlade.

Aktualne protuvladine prosvjede Đapić ocjenjuje 'barometrom raspoloženja hrvatske javnosti' i jasnom porukom da treba što prije izaći na izbore, podupirući njihove stavove protiv ulaska Hrvatske u EU. Očekuje da će se prosvjedi nastaviti i da će sve više ljudi izlaziti na ulice.