NOVI TOPLINSKI VAL

Naviknite se na divljanje vremena; opet slijedi zatopljenje

27.07.2017 u 07:50

Bionic
Reading

U četvrtak će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti te na jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Nakon tuče, ralica u Istri i zahlađenja, prema kraju tjedna opet stižu vrućine, a nagle promjene vremena pojašnjava meteorologinja Nataša Strelec Mahović

'Događa se upravo ono na što smo mi meteorolozi upozoravali u posljednjih nekoliko godina, a to je da će zbog klimatskih promjena ekstremne vremenske prilike postajati sve češće i sve ekstremnije', rekla je ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda Nataša Strelec Mahović za HRT.

Tako će, nakon nevjerojatnih prizora iz Istre u srijedu, u četvrtak poslijepodne biti sunčanije, osobito na Jadranu. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro većinom umjerena bura, mjestimice na sjevernom dijelu i jaka, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na Jadranu ponegdje i malo viša. Prema kraju tjedna temeperature će još porati, a sljedeći tjedan očekuje se novi toplinski val i predviđa se da će temperature dosezati 40 stupnjeva Celzijevih.