sporni zagrebello

Nastavlja se sukob na relaciji Grad Zagreb protiv NK Zagreba, Tomašević ne popušta: Znate što ja mislim o tom tajkunu

28.03.2023 u 22:12

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu potkraj prošlog tjedna odbacio je zahtjev gradskih vlasti da Nogometni klub Zagreb iziđe iz posjeda sportskog kompleksa u Veslačkoj ulici, tzv. Zagrebella. Riječ je o dugogodišnjem sporu između Grada, koji je vlasnik kompleksa, i zakupca, NK Zagreb

Gradonačelnik Tomašević najavio je da neće odustati, te da će pravnu bitku nastaviti na Visokom trgovačkom sudu. O čemu se radi, o kakvom je kompleksu riječ, izvjestila je novinarka HTV-a Iva Tomašević.

'Ova priča se već dugo vrti u javnosti. Grad Zagreb pokušava već neko vrijeme deložirati NK Zagreb koji tvrdi da ima zakup na neodređeno vrijeme. Postoje špekulacije da bi ta lokacija mogla biti mjesto kampa HNS-a, no to su sve informacije "u zraku", nema službene potvrde o tome, kao ni o tome što Grad Zagreb namjerava s tim prostorom', kazala je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je vrlo jasan 'Zagrebello je u vlasništvu Grada Zagreba, no NK Zagreb ne želi napustiti prostor. Taj ugovor je istekao, taj ugovor je otkazan, to je objekt potpuno u vlasništvu grada Zagreba', istaknuo je.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

'Zagreb je sudskim putem tražio da se iseli NK Zagreb od tamo, ne slažemo se sa odlukom Trgovačkog suda i idemo sada na Visoki trgovački sud da se to riješi', dodao je.

S druge strane predsjednik kluba Dražen Medić tvrdi da su postali predmet ozbiljnog progona. Kaže i da je NK Zagreb, danas tek u četvrtoj nogometnoj ligi, u zakupu u Veslačkoj na neodređeno vrijeme. 'Prvo nas se izbacilo iz Prve lige, onda iz Druge lige, pa iz Treće lige. To su bili preduvjeti da bi nas se onda moglo na ovaj način obezvrijediti', ističe. 'Meni osobno je žalosno da onaj proces koji su započeli skupa Mamić i Bandić, da ga danas nastavlja gradonačelnik Tomašević', dodaje.

A gradonačelnik otvoreno o vodstvu kluba.

'Vi znate vrlo dobro što ja mislim o vodstvu NK Zagreba, odnosno o nogometnom tajkunu koji je zapravo uzurpirao slavnu povijest tog kluba', istaknuo je.

Iz kluba ponavljaju, NK Zagreb nosi sportsku i kulturološku vrijednost važnu za grad Zagreb, kao i da ovo nije predmet koji se tiče pojedinca. 'Mi se želimo baviti sportom, mi se želimo natjecati, mi želimo razvijati mlade ljude', ističe sportski direktor NK Zagreb Dražen Madunović. 'Sam broj djece, trenera, količina natjecanja koju pratimo je pokazatelj da se to radi', dodaje.

Komentar smo tražili i od Hrvatskog nogometnog saveza. "Upravljanje nogometnim centrom u Veslačkoj ulici predmet je pravnog spora između NK Zagreb i Grada Zagreba, pri čemu Hrvatski nogometni savez nije i ne želi biti aktivni sudionik tog spora", priopćio je HNS.