inocijativa četiri grada

Puljak pojasnio o čemu je razgovarao s gradonačelnicima Zagreba, Rijeke i Osijeka

28.03.2023 u 18:12

Bionic
Reading

Sastankom gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka pokrenuta je u utorak Inicijativa četiri grada, a splitski gradonačelnik pojasnio je dijelove ove suradnje

“Naši gradovi u nekim slučajevima bolje surađuju s nekima u inozemstvu, nego s hrvatskim gradovima, što je apsurd. Često nas more isti problemi i uvidjeli smo da možemo puno bolje upravljati gradovima ako više i intenzivnije surađujemo”, istaknuo je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u izjavi medijima. Inicijativom se povezuju najveća četiri hrvatska grada, a uz Tomaševića inicijativi su pristupili osječki, splitski i riječki gradonačelnici - Ivan Radić, Ivica Puljak i Marko Filipović.

Splitski gradonačenik Ivica Puljak gostovao je u emisiji Newsroom televizije N1 i govorio o današnjem sastanku četvorice gradonačelnika najvećih hrvatskih gradova i problemima koji žele riješiti.

“Danas smo se prvi put sastali, a odsada ćemo se sastajati svakih par mjeseci. Za danas smo odredili incijalni sastnak, a odabrali smo tri teme: priuštivo stanovanje, digitalizaciju i zelenu tranziciju“, kazao je Puljak.

Naglasio je i kako u Splitu spremaju instalacije solarnih panela na 14 javnih zgrada, te naglasio kako se neka od takvih modernih rješenja mogu najefikasnije i najjednostavnije primjeniti upravo u gradovima.

Otkad je on došao na čelo Splita, objašnjava, nije mogao povući novac iz niti jednog europskog fonda, jer niti jedna takozvana europska omotnica nije bila spremna. Sada to planira učiniti.

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar