HSS SE FINO UGNIJEZDIO

Narodnjaci dogovorili liste: Tko su dobitnici, a tko gubitnici

19.07.2016 u 07:32

Bionic
Reading

Članice Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS i HSU) definirale su izborne liste, a ako je vjerovati pisanju Jutarnjeg lista, na njima ima niz novih imena u odnosu na izbore u studenom 2015.

Uz očekivane Zorana Milanovića i Vesnu Pusić, nova lica u prvoj izbornoj jedinici trebali bi biti Alen Čičak, drugi čovjek Agencije za upravljanje državnom imovinom, te bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji bi trebao biti na posljednjem, 14. mjestu, javlja Jutarnji list.

Listu u II. izbornoj jedinici trebao bi umjesto Josipa Leke predvoditi Gordan Maras, a nakon njega tu je zagrebački župan Stjepan Kožić.

U IV. izbornoj jedinici prvi na listi trebao bi biti šef osječkog SDP-a Domagoj Hajduković, a drugi bi trebao biti predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. HNS-ovci igraju na šestu izbornu jedinicu, gdje bi Anka Mrak Taritaš trebala biti četvrta, a Goran Beus Richembergh tek 11.

Šef HSS-a Krešo Beljak sletio je na drugo mjesto u VII. izbornoj jedinici, iza Milanke Opačić, dok će u primorskoj VIII. izbornoj jedinici za koaliciju 'igrati' Željko Jovanović, Silvano Hrelja i šefica Glavnog odbora SDP-a Romana Jerković. Nositelj u X. izbornoj jedinici trebao bi biti Boris Lalovac, a Stipe Gabrić Jambo, po svemu sudeći, nije kod Milanovića uspio izlobirati za plasman na liste u legendarnoj vožnji do Bosiljeva, o kojoj smo već pisali.

Što stoji u sporazumu Narodne koalicije, i kako je izgledalo njezino predstavljanje, pročitajte u povezanim člancima