NAPOKON KRENULO

U ponedjeljak predstavljanje projekta dječje bolnice u zagrebačkom Blatu

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.04.2019 10:30
  • Objavljeno 13.04.2019 u 10:00
Sveučilišna bolnica Blato

Sveučilišna bolnica Blato

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Projekt Nacionalne dječje bolnice ulazi u ozbiljniju fazu i Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, partneri na tom strateškom projektu, konačno će ga u cijelosti predstaviti javnosti, piše u subotu Večernji list, navodeći kako se raspisuje međunarodni javni natječaj za izradu studije izvodljivosti tog projekta u prostoru nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu

Studija izvodljivosti nužna je jer će precizirati arhitektonske, urbanističke, ekološke, prometne i sve ostale parametre prema kojima će se graditi, a jedan od elemenata studije izvodljivosti bila bi i priprema medicinske dokumentacije.

Očekuje se da će se javiti petnaestak velikih međunarodnih ponuditelja koji će definirati studije po segmentima, svatko u svom djelokrugu, a tako sveobuhvatna studija u konačnici će definirati što će se točno i gdje graditi. Početak rada na studiji izvodljivosti partneri, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, prezentirat će u ponedjeljak, potvrdio je Večernjem listu pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.

  • +11
  • +8

Sveučilišna bolnica Blato - 30 godina poslije

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

'Dobili smo bespovratno 42 milijuna kuna iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i to je sada europski projekt, a u sklopu takvih projekata uobičajena je njegova početna prezentacija', objašnjava Beroš.

Raspisivanju ovog natječaja prethodilo je elektroničko javno savjetovanje sa zainteresiranim subjektima.

Jezgra nove Nacionalne dječje bolnice bila bi današnja Klinika za dječje bolesti Zagreb odnosno popularna Klaićeva, a tu bi se pridružili i još neki sadržaji dječje medicinske skrbi odnosno dio pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, piše Večernji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!