NAKON 30 GODINA

Ipak počinje izgradnja dječje bolnice u Blatu

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 19:53
  • Objavljeno 04.07.2018 u 19:53
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon političkih obećanja koja slušamo već više od trideset godina, čini se da ipak počinje izgradnja nacionalne dječje bolnice u Blatu. Neće se čekati novac iz europske blagajne, nego će radovi početi s oko 125 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Radikalni zaokret je to u priči o novoj dječjoj bolnici, požuruje se početak gradnje. "Nećemo čekati samo sredstva iz EU fondova, što će uzeti dvije tri godine, nego će se ubrzano pokrenuti da dio iz proračuna, a onda će to biti refundirano iz EU fondova kako bi se gradnja započela što prije", kaže za HRT Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Jer bolesna djeca, kaže, ne mogu čekati. Slijedi izrada dokumentacije, i početak grubih radova.

Na zapadu Sveučilišne bolnice u Blatu gradnja nove dječje bolnice trebala bi početi za godinu dana, i to na 50-ak tisuća četvornih metara što je trostruko više od Dječje bolnice u Klaićevoj ulici.

"Negdje je potrebito za ranu fazu gradnje za betonsku konstrukciju oko 15-17 milijuna eura, što je relativno mali iznos, a da ne gubimo dvije godine', kaže Kujundžić.

  • +11
  • +8

Sveučilišna bolnica Blato - 30 godina poslije

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

U bolnici će biti i rodilište i psihijatrija, ali i dovoljno mjesta za smještaj djece i roditelja. Nova bolnica bi trebala biti završena za tri do četiri godine, a potporu novom planu dali su i premijer i predsjednica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!