VUKOVARSKI PRAVAŠI O TADIĆEVOM DOLASKU

Namjerno spriječen dolazak kosovskih branitelja?

03.11.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Pravaši će u vrijeme Tadićevog posjeta Vukovaru pred tamošnjom gradskom upravom zapaliti 19 svijeća prisjećajući se tako 19. obljetnice pada grada, ali i izražavajući prosvjed zbog dolaska srbijanskog predsjednika u hrvatski grad heroj

Sat prije Tadićevog dolaska počet će okupljanje članova HSP-a, ali i građana, uz cestu koja vodi prema mjestu masovne grobnice na Ovčari, čime će još jednom izraziti neslaganje s idejom vukovarskog susreta Josipović – Tadić.

'Posjet Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru neprihvatljiv je potez i predstavlja poraz hrvatske politike. To je čin dodvoravanja Srbije Europskoj uniji, a Hrvatska naušrtb žrtava Domovinskog rata stavlja Srbiju na poziciju regionalnog lidera', ustvrdio je Mladen Leovac, predsjednik HSP-a Vukovarsko-srijemske županije.

Na medijskoj konferenciji Leovac je ukazao i da je izaslanstvo kosovskih branitelja trebalo posjetiti Vukovar dan uoči Tadićevog dolaska kako bi na Ovčari odali počast ubijenim braniteljima i civilima, no u tome su onemogućeni.

'Veleposlanstvo Hrvatske u Prištini nije im na vrijeme izdalo vize, odnosno odbilo ih je u posljednji trenutak. Nije to slučajno, nego je to koordinirana akcija predsjednika Josipovića i ministra Jandrokovića kako bi Tadićev boravak u Vukovaru prošao što ugodnije', zaključio je Leovac.