kreću u akciju

Nakon što je smeće sa zagrebačkih ulica preplavilo medije Čistoća je našla rješenje

05.11.2018 u 15:30

Bionic
Reading

Nakon što su društvene mreže zapljusnule fotografije smeća koje se gomila kraj prepunjenih kontejnera s plastikom iz zagrebačke Čistoće, doznajemo, našli su privremeno rješenje problema. Uvjeravaju nas da odmah kreću u sakupljanje nagomilanog smeća

Naime, ugovor koji je Čistoća imala s tvrtkom CE-ZA-R Petra Pripuza i Reoma grupom za prikupljanje i otkup plastičnog otpada nije više bio aktualan jer je ispunjena ugovorena količina otkupa plastike. Odugovlačilo se s potpisivanjem aneksa tog ugovora, što je rezultiralo gomilanjem otpada kraj kontejnera za plastiku.

Nakon što je ovaj problem dospio danas u medije aneks ugovora s ovim je tvrtkama potpisan, potvrđeno je iz Čistoće za tportal. Uz to se ispričavaju građanima na zastoju i kreću u rješavanje problema.

Privatne tvrtke koje otkupljuju plastiku od Čistoće, CE-ZA-R i Reoma grupa, za kilogram plastike prema dosadašnjem ugovoru plaćale su jednu lipu. Doznajemo kako će ista otkupna cijena biti i prema aneksu ugovora.

<<<Zagreb je zatrpan smećem, fotografije stižu iz cijelog grada: Umjesto da skuplja otpad, Bandić skuplja otpadnike

Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini, u nedjelju je upozorio kako je ugovor s ovim tvrtkama potpisan u travnju ove godine nepovoljan zbog niske otkupne cijene i napominje da je Čistoća prošle godine zarađivala 25 lipa po kilogramu plastike.

  • +13
Istekao ugovor Čistoće i CIOS-a, niču divlja odlagališta plastike Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL