što se događa?!

Zagreb je zatrpan smećem, fotografije stižu iz cijelog grada: Umjesto da skuplja otpad, Bandić skuplja otpadnike

05.11.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Prava poplava fotografija zagrebačkog smeća zapljusnula je društvene mreže. Na stranici Vratite magnoliju na Facebooku objavljeno je mnoštvo fotografija smeća nagomilanog pokraj kontejnera iz raznih zagrebačkih kvartova

'Dobra večer, Zagrebe! Ovo smo snimili u kvartu oko Meštrovićeva paviljona, Trga žrtava fašizma i okolnih ulica. Jer važno je znati prioritete. Javljaju se ljudi iz svih dijelova Zagreba da je i njihov kvart zatrpan smećem', stoji u opisu albuma na profilu inicijative Vratite magnoliju na Facebooku.

U međuvremenu su ih zapljusnule fotografije smeća iz drugih zagrebačkih kvartova: Utrina, Ravnica, Maksimira…

'Umjesto da skuplja otpad po Zagrebu, gradonačelnik skuplja otpadnike po Saboru', komentirala je na Twitteru njegova protukandidatkinja s prošlih lokalnih izbora, Anka Mrak Taritaš iz Glasa.

Problem s gomilanjem smeća oko kontejnera postoji već neko vrijeme, posebice oko kontejnera s plastikom. RTL je javljao kako je na čekanju ugovor između Grada Zagreba i tvrtke CIOS Petra Pripuza, a isto tako i smeće.

Iz tvrtke CIOS, koja preuzima i sortira zagrebačku plastiku, poručuju da su oni svoje obveze ispunili i otkupili ugovorom dogovorenu količinu otpada. Novi ugovor još nije potpisan, a pregovori sa Zagrebačkim holdingom, odnosno Čistoćom, u tijeku su, pa je smeće, čini se, na čekanju.