KRVAV DAN U SARAJEVU

Nakon branitelja i navijači se sukobili s policijom

21.04.2010 u 20:21

Bionic
Reading

Nakon sukoba policije i prosvjednika pred sjedištem vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu su u srijedu kasno popodne izbili novi izgredi i to nakon nogometne utakmice između momčadi 'Sarajeva' i 'Širokog Brijega'

Pošto je utakmica završila rezultatom 1:1, nezadovoljni navijači 'Sarajeva' provalili su na teren, a spas su bijegom u svlačionice potražili i nogometaši domaće i gostujuće momčadi koju u glavni grad BiH zbog velikog sigurnosnog rizika nisu pratili navijači 'Širokog'.

Navijači 'Sarajeva' su potom počeli lomiti stolce i drugu opremu na stadionu pri čemu su ih zaštitari pokušavali spriječiti, no neuspješno.

Policijsko osiguranje je na stadionu 'Koševo' bilo malobrojno jer je najveći broj policajaca osiguravao zgrade federalne vlade gdje su se u tijeku dana sukobili s članovima udruga koje okupljaju razvojačene branitelje i članove njihovih obitelji.

Policijsko pojačanje stiglo je tek naknadno i potom se sukobilo s najvičima 'Sarajeva' koji su divljanje nastavili i nakon izlasku sa stadiona. Po dostupnim podatcima, u tim je sukobima ozlijeđeno više navijača, ali i policajaca, no policija je uspjela uspostaviti nadzor nad navijačkom masom.