leti se normalno

Na zagrebačkoj zračnoj luci nakon potresa sve prema rasporedu i po planu

22.03.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u nedjelju je iza 10,30 sati promet krenuo prema rasporedu i ide sve po planu, rekla je glasnogovornica tvrtke-koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) Lidija Capković Martinek. Ponovivši da na zračnoj luci nema oštećenja od potresa koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb, Capković Martinek kaže da se nedjeljni promet na toj luci sada odvija prema planu.

"Za ovu nedjelju prema rasporedu imamo predviđenih 16 odlazaka zrakoplova i 17 dolazaka, među kojima su letovi i Croatia Airlinesa te drugih prijevoznika. Korisnike-putnike i druge zainteresirane upućujemo na naše internetske stranice gdje su sve važne obavijesti i rasporedi letenja prijevoznika", rekla je Hini Capković Martinek.

Naglašava i da je zračna luka jučer, u subotu, zbog obustave javnog prijevoza u Zagrebu, otvorila sva parkirana mjesta i rampe te da se sada tko mora tamo dolaziti može besplatno parkirati.

  • +3
Zagreb: Oštećenja na Gornjem gradu nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Zbog potresa, na zračnoj luci Zagreb su u nedjelju ujutro u skladu s procedurama i vodeći računa da su sigurnost i zaštita putnika prioriteti evakuirali putnike iz putničkog terminala u trenutku potresa.

Naknadnom inspekcijom i kontrolom zgrade utvrđeno je da nema oštećenja u samoj zgradi niti na uzletno-sletnoj stazi i ostalim manevarskim površinama, te se, kako su i najavili, iza 10,30 sati promet nastavio prema rasporedu.