hrvatski radio

Na radnom mjestu preminuo omiljeni glazbeni urednik Ivan Dvoržak

03.06.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak sinoć je preminuo na radnom mjestu. Dvoržaku je oko 22 sata iznenada pozlilo, a iako je odmah pozvana Hitna pomoć svi njihovi pokušaji oživljavanja bili su uzaludni

Ivan Dvoržak na Hrvatskome radiju kao vanjski suradnik počeo je raditi još 2003. godine. Protekla 2 desetljeća surađivao je u svim emisjama Hrvatskoga radija. Na Prvome programu Hrvatskoga radija uređivao je i vodio emisiju Glazba za sanjarenje koja se emitirala nedjeljom navečer.

'Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, na žalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji Glazba za sanjarenje', stoji u piropćenju Hrvatskog radija.

Dvoržakov kolega Robert Urlić je izjavio:

'Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevace, glazbenike, koji me je uvijek znao oduseviti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan Dvoržak bio je veliki znalac domace i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima.'

Ivan Dvoržak rođen je 1973. godine u Zagrebu gdje je završio srednju školu. Diplomirao je Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ipak, njegov profesionalni odabir bila je glazba. Svi koji su s njim surađivali pamtit će ga po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi čijim je odabirom dotaknuo mnogobrojne slušatelje svih naših postaja.