tužna vijest

Preminula HRT-ova novinarka Sanja Račić

08.08.2023 u 08:20

Bionic
Reading

U 55. godini života preminula je dugogodišnja HRT-ova novinarka Sanja Račić koja se dugo i hrabro borila s teškom bolesti.

Od nje su se emotivno oprostili kolege iz "Dobro jutro, Hrvatska", a na stranicama HRT-a njezini prijatelji i kolege napisali su emotivan i dirljivi oproštaj od Sanje koja je više od 30 godina radila na Radio Osijeku.

'Na Radio Osijeku i uz naš radio provela je više od 30 godina, počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica u najtežim vremenima Domovinskog rata, a od 1994. godine bila je i stalno zaposlena na Radio Osijeku. Godinama je pratila kulturna događanja, uređivala i vodila brojne emisije o kulturi, a njezin pristup radijskom programu, voditeljski šarm i toplinu u komunikaciji prepoznavali su i cijenili brojni slušatelji i suradnici koji su voljeli s njom surađivati. Od 2013. godine Sanja je izvještavala o gospodarskim temama i uređivala emisiju Puls Slavonije i Baranje, a jedno je vrijeme bila i reporterka emisije "Dobro jutro, Hrvatska" i drugih emisija Hrvatske televizije', napisali su na stranicama HRT-a.