ČUDNE IZJAVE ŠEFA SDP-A

Mrak Taritaš: Plenkoviću je najbolje ni ne napadati oporbu kad ima Davora Bernardića

29.03.2018 u 20:28

Bionic
Reading

U temi dana HRT-a gostovali su Renato Krulčić (IDS), Krešo Beljak (HSS) i Anka Mrak Taritaš (GLAS) nakon što se predsjednik SDP-a Davor Bernardić obrušio na kolege iz oporbe, preciznije tzv. Amsterdamske koalicije, u srijedu. optuživši ih da rade za račun HDZ-a.

Renato Krulčić potpredsjednik IDS-a je kazao da je Bernardićeva izjava zbunjujuća i da više zbunjuje birače SDP-a nego IDS-a.

Istaknuo je da stranke takozvane Amsterdamske koalicije - IDS, Glas i Pametno - sigurno neće koalirati s HDZ-om. 'Čudnije je što ta izjava dolazi iz Umaga gdje SDP koalira s HDZ-om', poručio je Krulčić u Temi dana HRT-a.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je kazao da se čuo s Bernardićem nakon ove izjave te da mu je kazao, iako nije prozvao njegovu stranku, da ono što je rekao nema nikakvog smisla. Beljak smatra da si lider oporbe ne može dopustiti takve izjave. Kaže da šef oporbe oko sebe mora okupljati i da se svi zajedno moraju ujediniti i boriti protiv ove nenarodne vlasti. HSS-ovac je stava da je ova izjava štetna za oporbu, a je korisna za HDZ.

Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a, je kazala da je riječ o ozbiljnoj izjavi u kojoj pila okrenuta pnaopako. Mrak Taritaš smatra da Bernardić nije trebao napadati Amsterdamsku koaliciju koja se sastoji od tri stranke koje dosljedno provode svoju politiku.

  • +52
Sva lica Anke Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Trebao je pitati što HDZ radi i kuda vodi ovu zemlju, i nakon prosvjeda od subote protiv Istanbulske konvencije, da li vodi zemlju Vlada ili Biskupska konferencija. Bernardić treba napadati HDZ i premijera Plenkovića. Sada Plenković mirno gleda i najbolje mu je da uopće ne napada oporbu kad ima na čelu najjače oporbene stranke Davora Bernardića', poručila je Mrak Taritaš koja kaže da postoji mogućnost da šef SDP-a daje takve izjave stvarajući si unaprijed svojevrsni alibi.