OSIPANJE

Mostaš Šimić podnio ostavku na članstvo u GOGO-u

11.01.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Na prošlotjednoj sjednici Predsjedništva stranke GOGO (Građanska opcija grada Osijeka) potpredsjednik stranke Miroslav Šimić podnio je ostavku na članstvo u stranci. Šimić je izabran u Sabor na listi Mosta. Tijekom pregovora o formiranju saborske većine njemu je njegova stranka GOGO naredila povlačenje iz platforme Most nezavisnih lista, što je on odbio

Ostavci su prethodili javni nastupi Miroslava Šimića vezani za sjednicu Glavnog odbora stranke GOGO od 21. prosinca prošle godine i najava nepoštivanja donesenih odluka Glavnog odbora. Predsjedniku stranke podnesen je prijedlog za Šimićevo isključenje zbog težeg nanošenja štete stranci GOGO, a on je trebao biti raspravljen na zakazanoj sjednici predsjedništva.

Vezano za Šimićeve javne istupe u medijima povodom ostavke na članstvo u stranci GOGO, predsjedništvo stranke ističe kako je Glavni odbor legitimno donio odluku kojom ga se kao predstavnika GOGO-a povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista.

Kako ističu u stranci, sjednici Glavnog odbora prethodio je otvoren Šimićev poziv svim članovima Glavnog odbora da se ne odazovu na pravovremeno i legitimno sazvanu sjednicu Glavnog odbora. U GOGO-u također navode kako se Šimiću nudilo više termina za održavanje sjednice koji mu nisu odgovarali zato što je odlučivanje u suradnji s Mostom htio prolongirati nakon konačne odluke Mosta o budućem koalicijskom partneru.

'Na legitimno sazvanu sjednicu, unatoč pozivu na bojkot, odazvalo se devet od sedamnaest članova Glavnog odbora te je odluka da se Šimić kao predstavnik GOGO-a povuče iz NV-a Mosta donesena legitimno, uz ispunjenje kriterija potrebnog kvoruma, kao i većinom glasova prisutnih članova Glavnog odbora. Sedam članova Glavnog odbora je glasovalo da se Miroslav Šimić kao predstavnik GOGO-a povuče iz NV-a Mosta, a dva člana su bila suzdržana. Odluku da Šimić kao predstavnik GOGO-a nije ovlašten bez prethodne odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim strankama te dati podršku mandataru podržalo je osam članova Glavnog odbora stranke dok je jedan član bio suzdržan/nije glasovao', navodi se u priopćenju stranke.

U GOGO-u također navode kako ih iznenađuju Šimićevi javni istupi kojima dovodi u pitanje odluke Glavnog odbora jer je Miroslav Šimić sudjelovao u izradi Statuta stranke temeljem kojeg su iste odluke legitimno donesene.

'GOGO je povukao svog člana kao predstavnika u NV-u Mosta, a Miroslav Šimić je svojom voljom ostao član NV-a Mosta, nakon čega samostalno politički djeluje. Ovu osobnu odluku i izbor Miroslava Šimića poštujemo i rado ćemo pozdraviti sve pozitivno u njegovom daljnjem političkom radu', zaključuje se u priopćenju GOGO-a, uz dodatak kako je postupak za isključenje iz stranke pokrenut protiv još dva člana stranke koji su u svojim pismenim obraćanjima drugim članovima pozivali na bojkot rada Glavnog odbora i gašenje stranke na pogrdan i osobito uvredljiv način.