odbili sastanak

Most: Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla

14.07.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Most je objavio u utorak da se neće odazvati sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem u Vladi ocijenivši da samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla

'Iako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom', stoji na Facebooku Mosta.

U Mostu smatraju da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa da za njima nema ni potrebe. Ističu da je svoje gospodarske mjere i smjer Most već komunicirao javnosti, ali da za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje.

Obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obavezan moratorij na kredite i kamate, sve su to prijedlozi Mosta, naveli su.

'Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije', zaključili su u objavi.

Predsjednik HDZ-a i budući mandatar Vlade Andrej Plenković prošlog je tjedna najavio pojedinačne sastanke s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi postigli konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No, čini se kako je većina oporbenih stranaka danas odbila doći na sastanak.

Iako je Most inicijalno bio jedna od rijetkih stranaka koje su na sastanak pristale, jutros su objavili da se ipak neće sastati s premijerom.

Konferencije za novinare o aktualnoj političkoj situaciji i sastanku premijera s oporbenim čelnicima za danas su najavili iz SDP-a i Domovinskog pokreta.