LJUTITA HILLARY CLINTON

'Moj muž nije državni tajnik, ja sam!'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2009 22:28
  • Objavljeno 10.08.2009 u 22:26
Hillary i Bill Clinton

Hillary i Bill Clinton

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS

Obično staložena u javnim istupima, američka državna tajnica Hillary Clinton izgalamila se u ponedjeljak na studenta iz Konga koji ju je pitao za mišljenje njezina supruga o jednom vanjskopolitičkom pitanju odgovorivši mu: 'Moj suprug nije državni tajnik, ja sam!'

'Želite da vam kažem što moj suprug misli?', ljutito je odgovorila Clinton kada ju je student sa sveučilišta u Kinshasi pitao što bivši američki predsjednik Bill Clinton misli o sporazumu između Kine i Demokratske Republike Kongo.

'Ako želite moje mišljenje, reći ću vam ga. Neću prenositi mišljenja svoga supruga', rekla je Clinton ne iznoseći dalje svoj stav o sporazumu 'minerali za infrastrukturu' između Kine i DR Konga.

Bivši američki predsjednik u diplomatskom je smislu ovoga tjedna zasjenio svoju suprugu. Na dan kada je ona otputovala u 11-dnevni posjet Africi, Bill Clinton je bio u tajnoj misiji u Sjevernoj Koreji i ishodio puštanje na slobodu dviju američkih novinarki.

Clinton je nakon toga rekla kako joj je laknulo što je misija bila uspješna, ali je jasno dala do znanja da je to bila humanitarna akcija koja nema nikakve veze s njezinim naporima za oživljavanje zastalih nuklearnih pregovora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi