PUHOVSKI O BERNARDIĆU

Mogao je zakucati gol, a izrecitirao je pučkoškolski uradak

03.05.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Davor Bernardić, predsjednik najjače oporbene stranke, na današnjoj saborskoj sjednici mogao je poentirati, na pladnju je imao premijera Andreja Plenkovića i ministra financija o čijoj se smjeni raspravlja. Umjesto toga, Bernardić je javnosti ponudio 'pučkoškolski literarni uradak', smatra politički analitičar Žarko Puhovski

'Bernardić je ispričao pučkoškolski uradak o dobrim starim vremenima, što nije naročito uvjerljivo i mimo je teme. To je onda iskoristio Plenković koji nije odgovarao na pitanja o Mariću', kaže Puhovski.

'Sjećam se tog blagog pogleda moga oca koji me podragao po glavi kao da me želi smiriti kada je odlazio u rat i rekao 'sve će biti u redu'. Kao da će se vratiti za 40 dana…Tek nas je škripa guma BMW-a u kasnim 90-ima podsjetila na nešto nije dobro, da je krivo krenulo', kazao je Bernardić u srijedu.

Naš sugovornik smatra da je Bernardić, koji u posljednje vrijeme luta u svojim medijskim istupima, trebao tražiti Marića da konkretno odgovori na tri bitna pitanja:

'Prvo, on je trebao tražiti da Marić kaže što je zapravo radio u Agrokoru. Drugo, trebao je tražiti da kaže u kojim aspektima njegova rada se susretao s interesima te kompanije. Treće, koliko je kao ministar bio u kontaktu s vodećim ljudima Agrokora', misli Puhovski.

'On je promašio temu, a pridružio mu se Plenković koji je bio potpuno iznerviran i dopuštao si je da odozgo s visoka gleda na Sabor, a to je nedopustivo', napominje.

Deplasiranim smatra i kasniju Bernardićevu izjavu o medijima i medijskim plaćenicima.

Možemo li nakon svih Bernardićevih gafova i dalje reći da je šef oporbe? Puhovski smatra da će njegova sudbina u stranci biti poznata nakon lokalnih izbora. 'Tu će sigurno loše proći, a može proći  katastrofalno pogotovo ako SDP izgubi Rijeku. S druge strane, ako Sabina Glasovac dobije Zadar, rezultate izbora će smatrati solidnima', pojašnjava.

Isti problemi muče i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića. Lokalni izbori za dvoje čelnika najvećih stranaka neće samo biti borba za jedinice lokalne samouprave, već i borba za opstanak u stranci .