Modni alternativci Kliškić-Barbir

Modni alternativci Kliškić-Barbir

24.10.2011 u 19:26

Bionic
Reading

Modni alternativci Kliškić-Barbir

Adela Kliškić i Nikola Barbir imena su za koja ćete još itekako čuti na hrvatskoj, a ne bih se čudila i na svjetskoj modnoj sceni. Mene su se dojmili još na prošlogodišnjem Modnom ormaru na kojem su pokazali toliko zrelu kolekciju visoke mode, a morate uzeti u obzir da su tek apsolventi na TTF-u u Zagrebu, da su mnogi modni kritičari, do kojih osobno držim, ostali bez teksta.

Ove su godine, svojom novom kolekcijom, debitirali na Dove Fashion.hr-u.
Adela i Nikola svoju su novu kolekciju malo smirili, napravili je nosivijom, ali još uvijek su ostali vjerni svojoj početnoj ideji; preoblikovanju ženskog tijela.

Koristili su najfinije materijale, poput muslina i šifona, a izvrsnim patchworkom naglašavaju žensko tijelo i njegovu anatomiju.




Luka Nižetić

Adela i Nikola ništa ne prepuštaju slučaju, a koliko su kreativni, najbolje govori to što su sami radili nakit te su obradili cipele, koje nerijetko znaju biti najslabija točka velikog broja revija koje sam pogledala.
U suradnji s bendom How Convinient među rijetkim dizajnerima na Dove Fashion. hr-u napravili su i glazbu koja je upotpunila cijelu priču.



Luka Nižetić

Dosta je bilo o njihovoj kolekciji, ajmo sad nešto o njima.
Kad zbrojimo njihove godine ne dođemo ni do broja 50.
Adela je iz Splita, a Nikola iz Ploča.
Oboje su nekonfliktne osobe.
I obožavaju izležavanje.

ADELA voli:
- životinje
- čokoladu
- spavanje
- sunce
- dečka

NIKOLA voli:
- pop i rock muziku do sredine 90-ih
- debele knjige s puno slika
- kristalne lustere
- brzi internet
- gorke likere



Luka Nižetić

ADELA - majica: Diesel, hlače: Zara, cipele: Diesel
NIKOLA - majica dugih rukava: Nikola Barbir, t-shirt: Nikola Barbir, hlače: Nikola Barbir, čarape: Hrelić, tenisice: Startas/Borovo, naočale: Gant


Obavezno pogledajte intervju s Adelom i Nikolom.