OPRAVDANO ZADUŽENJE

Modernija javna rasvjeta u Varaždinu, Gorici, Tribunju i Stankovcima

13.09.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Više općina i gradova, od Tribunja i Stankovaca do Varaždina i Velike Gorice, odlučilo je modernizirati javnu rasvjetu i na taj način uštedjeti energiju i smanjiti emisije štetnih plinova, pa su od hrvatske Vlade zatražili i dobili suglasnost da se u tu svrhu zaduže

Varaždin će to učiniti kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na iznos od 4, 9 milijuna eura, s rokom otplate kredita od deset godina bez počeka, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,20 posto.

Kod iste banke, u iznosu od 3, 5 milijuna eura zadužuje se i Velika Gorica, rok otplate kredita je sedam godina bez počeka, a kamata fiksna godišnja od 3,20 posto.

Javnu rasvjetu žele obnoviti i Stankovci, pa je Vlada toj općini dala 'zeleno svjetlo' da to učini kod HBOR-a u iznosu od 293.000 eura. Rok otplate kredita je deset godina uključujući poček od šest mjeseci, a fiksna godišnja kamatna stopa od 0,1 posto.

Suglasnost za zaduženje od gotovo 400.000 eura kod HBOR-a dobila je i općina Tribunj, rok otplate kredita je sedam godina bez počeka, uz fiksnu godišnja kamatna stopu 0,25 posto.