NOVO RJEŠENJE u zagrebu

Otvoren dvostruki rotor, Tomašević zadovoljan: 'Vozači kažu da je rješenje intuitivno'

29.08.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas obnovljenu prometnicu i dva kružna toka u sklopu rekonstrukcije raskrižja Nova cesta - Kranjčevićeva - Božidara Adžije na Trešnjevci. Radovi su trajali dva mjeseca, bili su vrijedni oko 200 tisuća eura i rezultirali s dva rotora umjesto dosadašnjeg jednog. Uvedene su i nove zelene površine, uređene su komunalna infrastruktura i javna rasvjeta

Manji rotor sada regulira promet koji dolazi iz Adžijine i Kranjčevićeve ulice, a veći rotor nalazi se gdje je bio i stari kružni tok, na Novoj cesti, usmjeravajući promet u smjeru sjever - jug.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Neki su rotor kritizirali, ali Tomašević kaže kako ovo nije ni prvi ni zadnji dvostruki rotor u Hrvatskoj.

'Promet je pušten jučer i nikakvih problema nije bilo, kao ni vezano za sigurnost vozača. Ovo je sigurnije rješenje od jednostrukog rotora koji je bio prije kada su se teško uključivali ljudi koji su dolazili iz Kranjčevićeve ulice. Sigurnije je i za pješake jer su pješački prijelazi skraćeni. Drago mi je da su svi vozači, koji su ga jučer prvi put probali, rekli da je rješenje doista intuitivno i da ih samo vodi kroz rotor. Vjerujem da će svi vozači biti zadovoljni', rekao je gradonačelnik Zagreba.

  • +6
Rotor na Novoj cesti Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL