SLAVONSKI BROD

Mladić umalo izgorio zbog adventskog vjenčića

14.12.2010 u 22:02

Bionic
Reading

Zapaljene svijeće na adventskom vjenčiću umalo su danas prouzročile pravu tragediju u stanu u Slavonskom Brodu. Dok je 24-godišnji mladić spavao u svojoj sobi, svijeće su zapalile stolnjak i stol u boravku. Dim koji je počeo sukljati iz stana u posljednji je trenutak primijetila je susjeda

Požar u dnevnom boravku stana u stambenoj zgradi u naselju Slavonija II planuo je oko podneva. Vatra koja se sa stolnjaka proširila na stol nije probudila 24-godišnjaka koji je spavao u drugoj sobi. Gusti dim počeo je sukljati ispod vrata i prozora stana. To je, nasreću, primijetila susjeda koja je u posljednji trenutak pozvala vatrogasce.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod odmah su stigli u zgradu, no ni njihovo dozivanje i lupanje na vrata nisu probudili mladića. Uvjereni da u stanu u kojem je izbio požar nema nikoga, vatrogasci su provalili vrata te su, probivši se kroz gusti dim, ugasili vatru prije nego što se stigla proširiti po drugim dijelovima namještaja.

Kada je čitava drama okončana, iz sobe se pojavio sneni 24-godišnjak upitavši vatrogasce: 'Šta se to događa?' Je li mladića omamio dim ili je samo tvrdo spavao, ne zna se, no odsad će on i njegovi ukućani zasigurno biti oprezniji kada je riječ o svijećama koje su im predblagdanski ugođaj umalo pretvorile u prah i pepeo.