IMA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO?

Mladi hrvatski policajac dobio otkaz jer je prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije

09.01.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj rješenjem, od 7. studenog 2022. godine udaljen je iz službe

Kako su u policiji potvrdili za RTL, policajac je na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, 'radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja'.

Mladi policajac ima dvojno državljanstvo, doznaje neslužbeno RTL, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

'Policijska uprava vukovarsko-srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Postaju granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti', rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković i pojasnio da je 21-godišnji vukovarsko-srijemski policijski službenik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s predstavnicima Vojske Srbije, preuzevši poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svog nadređenog rukovoditelja.

'Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe', rekao je Živković, dodavši da je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. studenog prošle godine. Udaljavanje je bilo nužno 'jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi s službom kojom obavlja dok traje postupak'.

Živković je rekao i da je to jedini takav slučaj na razini MUP-a.