incident na autobahnu

Drogiran zaspao za volanom Tesle: Stavio uteg na upravljač i zatvorio oči, policija ga jedva zaustavila

30.12.2022 u 14:54

Bionic
Reading

Neimenovani vozač u Njemačkoj ulovljen je kako na autocesti spava u vožnji s uključenim autopilotom svoje Tesle, a pronašao je i način kako zaobići zaštitu protiv takvog oblika vožnje

Njemačka policija obavijestila je javnost da su na autocesti A70 kod Bamberga jedva zaustavili vozača koji je spavao u vožnji.

Prometna policija pokušala ga je zaustaviti u redovnoj kontroli prometa, no vozač se nije zaustavio nego je nastavio put brzinom od 110 km/h.

Patrola je tada krenula za njim te su ga signalnim upozorenjima pokušali zamoliti da stane, no automobil je nastavio voziti, održavajući brzinu od 110 kilometara na sat. Udaljenost između osumnjičenog automobila i policijskog vozila također se nije mijenjala.

  • +55
Tesla Model Y Performance Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Kada su se policajci pozicionirali pored automobila, vidjeli su da muškarac sjedi za volanom zatvorenih očiju. Tek nakon ponovljenih trubljenja 45-godišnjak je reagirao i poslušao upute službenih osoba. Na raskrižju Bamberg-Hafen policajci su ga napokon uspjeli isključiti iz prometa.

Tijekom provjere pokazalo se da je muškarac vozio automobil s uključenim autopilotom, a osim toga, očito je tijekom vožnje ugradio i tzv. uteg za volan. Težina utega sugerirala je sustavu vožnje Tesle da vozač drži ruke na upravljaču. Jednako tako, muškarac je pokazivao tipične simptome utjecaja droga.

Neimenovani vozač dobio je nekoliko prijava, donosi br.de.

Tesla Model S na Euro NCAP testiranjima Izvor: Ostale fotografije / Autor: Euro NCAP