nakon kritika

Mladež njemačkih Zelenih se ispričala: Napravili smo grešku, Hrvati nisu sudjelovali u genocidu u Srebrenici

19.07.2022 u 17:01

Bionic
Reading

Nakon što su povodom obljetnice genocida u Srebrenici, na Twitteru napisali da su u maskaru sudjelovali Srbi, ali i Hrvati, stigla je i i isprika mladeži njemačkih Zelenih

'Na našem twitter računu objavili smo tweet o masakru u Srebrenici u kojem smo lažno ustvrdili da je Hrvatska umiješana. Ovo je potpuno pogrešno. Nismo trebali napraviti ovu grešku i iskreno se ispričavamo zbog toga!', napisali su iz Mladeži njemačkih Zelenih na Twitteru.

Sporni tweet koji je krivio i Hrvate za genocid su izbrisali, no za reakciju im je trebalo tjedan dana. Podsjetimo, mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, objavila je tweet u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici.

'Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska', pisalo je u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici.

Zbog svega je reagiralo i hrvatsko veleposanstvo u Njemačkoj. 'Osvrćući se na tweet Mladeži Zelenih povodom 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe', objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.