predizborno političko prepucavanje

Mladen Novak odgodio sjednicu Međimurske županijske skupštine

09.06.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Sjednica Skupštine Međimurske županije zakazana za sutra se odgađa, jer bi se vijećnici uvukli u predizborno političko prepucavanje, rekao je predsjednik Skupštine Mladen Novak (SDP) koji izrazio žaljenje što na prošloj sjednici njegovi stranački kolege nisu podržali kratkoročno zaduženje Županije

Naime, na prošloj sjednici Međimurske Županijske skupštine nije prihvaćena odluka o kratkoročnom zaduženju predlagača župana Matije Posavca, jer su protiv bili vijećnici SDP-a i HDZ-a.

Ista se odluka je i na dnevnom redu sjednice zakazane za srijedu, 10. lipnja, no odlukom predsjednika Novaka, sjednica se odgađa. Govoreći o razlozima zašto odluka nije bila prihvaćena, Novak je rekao kako je do nesuglasja došlo 'zbog određenog šuma u komunikacijskom kanalu'.

Vijećnici su, ističe Novak, bili fokusirani na druge točke dnevnog reda, pa je točka o zaduženju ostala u drugom planu i zbog toga je izrazio žaljenje. 'Mogli smo bolje, ali ja vjerujem da će ovo pomoći da u vremenu koje je pred nama bolje funkcioniramo. Ovo će nam biti dobra škola', naglasio je predsjednik Skupštine.

'Ne mogu dopustiti da se vijećnici uvuku u političko prepucavanje u svrhu predizborne kampanje predstojećih parlamentarnih izbora. Zato sam donio odluku da se Skupština zakazana za sutra odgodi do poslije parlamentarnih izbora', pojasnio je Novak. Istaknuo je kako je suradnja SDP-a i župana Posavca dobra i takva će i ostati.

Mladena Novaka je, inače, Predsjedništvo županijske organizacije SDP-a polovicom svibnja smijenilo s dužnosti predsjednika međimurskog SDP-a.

Međimurski župan Matija Posavec je na konferenciji za novinare rekao da se u Županiji 'najmanje bave politikom'.

'Projekti ili neke točke koje su u ovlastima predstavničkog tijela, a koje označavaju ili karakteriziraju naš posao ili vitalno funkcioniranje Međimurske županije ne želim miješati ni na koji način s politikom. Zato podržavam odluku predsjednika da se skupština odgodi', pojasnio je župan Posavec. On je kratkoročno zaduženje predložio kako bi Županija osigurala tekuću likvidnost, s obzirom na to da kasni priljev sredstava iz europskih fondova s nacionalne razine.

Na pitanje je li odlučio hoće li na predstojeće parlamentarne izbore samostalno ili s nekom strankom, Posavec je odgovorio: 'Sve skupa vas pozivam na konferenciju za medije u petak'.