bili na saborskom odboru

Miroslav Škoro te SDP-ovci Nikša Vukas i Mišel Jakšić završili u samoizolaciji

16.10.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Još neki od sudionika sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost završili su u samoizolaciji. Nakon glavne državne odvjetnice i šefice USKOK-a, samoizolacija je propisana i Miroslavu Škori, te SDP-ovim Nikši Vukasu i Mišelu Jakšiću

'Nakon sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost, na kojoj sam sudjelovao u srijedu, ispostavilo se kako je član Odbora Franko Vidović pozitivan na Covid 19. Danas poslijepodne mi je javljeno da moram u samoizolaciju do 29. listopada, ako ne razvijem simptome. No, ne idu svi sa sastanka u samoizolaciju - liječnik tvrdi da se Covid 19 ne širi aerosolno. Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama, kao vjerojatno i cijela hrvatska javnost ovih dana. Zasad nemam simptome i poštovat ću preporuku da ostanem kući. Još jednom izražavam žaljenje što ni ostali saborski zastupnici zbog prisilne stanke neće moći raditi posao za koji su izabrani, iako nemaju koronu, jer je tako odlučio Andrej Plenković, ukinuvši na sljedeća dva tjedna parlamentarizam u Hrvatskoj', poručio je Škoro na Facebooku.

Podsjetimo, sjednica Odbora za unutarnju politiku održana je u srijedu, a sinoć je Vidoviću javljeno da je pozitivan na koronavirus. Zbog sudjelovanja na sjednici samoizolacija je propisana glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, njenom zamjeniku Darku Klieru te šefici USKOK-a Vanji Marušić. Samoizolacija nije propisana glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini i šefu SOA-e Danijelu Markiću.

Zastupnici koji su sudjelovali na sjednici danas su preventivno ostali kod kuće, no samoizolacija nije svima propisana. Iz Sabora su izvijestili da je samoizolacija osim Škore propisana i za SDP-ove Nikšu Vukasa i Mišela Jakšića te za četiri saborske službenice.

Mostovi Nikola Grmoja i Miro Bulj umjesto samoizolacije dobili su 'prisilni nadzor'. To znači da se mogu kretati, no trebaju izbjegavati gužve, starije osobe i češće nositi masku.