OTKUP DIONICA INE

Ministrica Dalić: Osam mjeseci je iskorišteno za analize

24.08.2017 u 19:50

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić tvrdi da nije važno kada će Ina prijeći u Hrvatske ruke već da se nešto radi po tom pitanju

A Vlada je osam mjeseci nakon najave premijera Plenkovića o reotkupu dionica INA-e donijela odluku da se raspiše natječaj na kojem će se odabrati savjetnika za moguću provedbu toga posla.  

Ministrica Dalić kaže da su donijeli odluku o pokretanju natječaja za izbor savjetnika, koji će provesti ocjenu vrijednosti kompanije i dati analize u pogledu mogućnosti nalaženja strateškog partnera. 

'Kao što se sjećate, prijedlog koji je zimus iznesen je naišao na određeni broj pitanja, zato je razdoblje iza nas iskorišteno za analize financiranja od strane Savjeta', objasnila je Dalić u razgovoru za RTL Danas zašto se toliko dugo čekalo.

Na kritiku da je osam mjeseci prošlo od odluke o reotkupu dionica INA-e, a da se u međuvremenu ništa nije dogodilo ministrica kaže da se ne slaže i odgovara:  Osnovan je Savjet, on je utrošio to vrijeme i u analizu različitih opcija za mogućnosti financiranja. Dalić je kazala i da ne vidi razloge za zabrinutost u sisačkoj Rafineriji.