plenkovićevo obećanje

Vlada traži savjetnika za otkup Ininih dionica od mađarskog Mola

23.08.2017 u 21:17

Bionic
Reading

Vlada kreće u potragu za savjetničkom tvrtkom koja bi trebala ispitati sve aspekte mogućeg otkupa dionica Ine od mađarskog Mola

Točno osam mjeseci nakon što je premijer Andrej Plenković na Badnjak na izvanrednoj konferednciji za medije rekao da je Vlada donijela političku odluku o otkupu Ininih dionica od mađarskog Mola, Vlada će na sjednici u četvrtak, 24. kolovoza, donijeti 'zaključak o provedbi odabira investicijskog savjetnika u transakciji mogućeg otkupa dionica koje drži Mol u Ini'.

Nakon tog božićnog obećanja priča o otkupu dionica Ine pala je u drugi plan. Priču je Plenković podgrijao u lipnju kada je poručio da Vlada i Savjet za otkup dionica Ine razmatraju 'niz opcija koje bi bile primjerene za realizaciju povrata Ine u hrvatske ruke', te da za to postoji nekoliko modela.

'Stručne službe nadležnih ministarstava analiziraju situaciju', rekao je odgovarajući na pitanje novinara u vezi s najavama prodaje dijela HEP-a kako bi se mogle otkupiti dionice Ine. Istaknuo je nužnost da se u tom procesu angažiraju najeminentniji međunarodni savjetnici koji bi pomogli u procijeni vrijuednosti same kompanije.