NAMIJENJENE KLINIČARIMA

Ministarstvo zdravstva objavilo najnovije smjernice za liječenje oboljelih od Covida-19

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.11.2020 17:11
  • Objavljeno 27.11.2020 u 17:11
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva donijelo je najnovije smjernice za liječenje oboljelih od covida-19, izvijestili su u petak iz tog ministarstva.

Smjernice su namijenjene kliničarima, prije svega, infektolozima i intenzivistima, ali i drugim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju bolesnika s bolešću covid-19. Obveza je svih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj pridržavati se tih smjernica, stoji u priopćenju.

U Hrvatskoj su do sada izdane smjernice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za antivirusno i imunomodulacijsko liječenje oboljelih od covida-19 i smjernice Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za kliničko zbrinjavanje pacijenata s covidom-19.

  • +15
  • +12

Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Iz Ministarstva zdravstva u priopćenju su podsjetili da je, zbog važnosti pravovremenog otkrivanja, dijagnosticiranja, zbrinjavanja i liječenja osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 i bolesnika s covidom-19, a u cilju uspješnog suzbijanja epidemije bolesti covid-19 u Hrvatskoj, na temelju članka 52. Zakona o sustavu državne uprave, ministar zdravstva Vili Beroš 29. travnja 2020. donio odluku o osnivanju Povjerenstva za primjenu lijekova u liječenju i profilaksi covid-19 uključujući antivirusne i imunomodulacijske lijekove, u skladu s postojećim znanstvenim dokazima i preporukama međunarodnih relevantnih institucija.

U ostalim aspektima dijagnosticiranja, zbrinjavanja, simptomatskog liječenja i prevencije bolesti covid-19 važeće su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuke Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a, stoji u priopćenju.

Smjernice su dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!